FAQ: Rugby, Pro 14 Rugby.

Indoklás: a Münster számára jól indult a szezon, 6 mérkőzésből ötöt megnyertek a bajnokságban, majd a Pro 14-ben is remekül szerepeltek: először az Ospreys alakulatát verték, majd múlthéten a Racing Metroval ikszeltek le a European Cup sorozatban. Ebben a 3 hétben a játékosokat alig rotálták, iszonyatosan elfáradhattak, így a mai találkozóra el sem utaztak. A mai keretben 14 (!) új játékos található az elmúlt 3 mérkőzéshez képest. Egyedül O’Donoghue marad a kezdőben, kapitányként ez nem annyira meglepő, de a többiek mind az akadémiáról, illetve a 21-25 éves korosztályból kerültek ki, akik még semmilyen nemzetközi rutinnal nem rendelkeznek. A 24 éves pilér, O’Connoron sok dolog múlhat, de nem hiszem, hogy normálisan tudná hozni a feladatát egy ilyen erős Edinburgh ellen. Egyetlen válogatott játékos sem lett nevezve erre a találkozóra, így nem meglepő, hogy a bukik is elkezdték a vendégeket favorizálni: a Münster győzelme 1,25 volt még tegnap, amint kijöttek a hírek ez nagyon megváltozott, már az Edinburgh a favorit, igaz, közel pick’em határon hozták ki őket.
Az Edingburghban is vannak változások a keretben, de náluk pozitív értelemben: a csapatkapitány McInally és Watson is visszatért a keretbe, várhatóan mindketten kezdeni fognak. A két skót válogatott játékos hatalmas rutinnal rendelkezik, nagyrészt a tolongásokban lehetnek a csapat segítségére. Mata, az fiji játékos tavaly a legjobb játékosok között volt a bajnokságban, idén is a hátán cipeli az alakulatot.
A kor és a tapasztalat, valamint a tudás is egyértelműen az Edinburgh javára dönti el a mérkőzést, ahol a fiatal, összeszokatlan keret miatt rengeteg szabálytalanság eshet.

Végeredmény: 16-18 => A tipp NYERT!

error: Ez a tartalom szerzői jog által védett!