FAQ: ATP Marokkó.

Az az igazság, hogy nekem senki nem fogja tudni megmagyarázni, hogy Jaume Munar (60.) mégis mitől lett favorit ezen a meccsen. Persze, ügyes gyerekről van szó, aki a Nadal akadémián edz, inkább mondanám melós játékosnak, mint tehetségesnek, de salakon azért profitálhat ebből elég sokat. Viszont még 1 éve nincs, hogy elkezdett volna ATP-tornákon játszani, és bár sikerült viszonylag szép eredményeket elérni challengereken, illetve egy 250-as ATP-n elődöntőznie, de azért ez egyelőre kevés lesz az igazán jó játékosok ellen. Dél-Amerikában azért sikerült 3 tornán is negyeddöntőznie, szerintem ide kevés lesz. Bagnist még viszonylag könnyedén verte, majd jött a meglepetés – amire fogadtunk is – ,hogy Munar jól fog szerepelni Sascha Zverev ellen,de legalább szoros meccset játszanak. Sikerült, a spanyol nyert is, de ez főleg a német gyenge teljesítménye miatt történhetett meg, de mondjuk ezt is vártuk.
Benoit Paire (69.) ugyanis egy elég gyenge szezonkezdés után, egy marbellai challengeren végre elkezdett olyan teniszt játszani, amilyet tud. Így aztán például Giannessit és Portero Martinezt is verte, hogy végül az óriási menetelésben lévő Andujar ellen elvérezzen meccslabdáról a döntőben. Belefér, azt gondolom. Bedene ellen botrányosan rosszul játszott, viszont Herbert ellen összekapta magát és ott meg már teljesen másik arcát mutatta. Paire-ről érdemes tudni, hogy képes teljesen szétesni fejben kvalitásai alapján top10-es lehetne.
Munar nagyot védekezett Zverev ellen, de Paire ellen nem ez kéne. Általánosságban azt mondhatom el, hogy a jól védekező játékosokat a vajkezűek meg szokták verni. Igen, Paire vajkezű. A francia sokkal szélesebb palettáról válogathat, kénye-kedve szerint irányíthatja a meccset. Value.

Végeredmény: 0-2 (1-6,3-6) => A tipp NYERT!