FAQ: A LoL VB Play-ins szakaszában lesz legalább egy olyan pálya, ahol legalább 4 Baront ölnek le a csapatok. E-sport, LoL, Worlds Play-ins, Bajnokság speciális. A tipp posztolásának eredeti ideje a prémium csoportban: 2019.10.01.

Indoklás: Kezdődik a League of Legends VB! A Play-ins szakasszal veszi kezdetét az európai rendezésű, legjobban várt éves esemény. 4×3 csapat harcol a 4 továbbjutó helyek egyikéért. A 4 csoportban mindenki játszik mindenkivel 2x és az 1-2. keresztbejátszik egy Bo5 a playoffban.

Ismerve és tanulmányozva a csapatokat, kifejezetten lassabb meccsekre számítok, passzív taktikákkal és nagyon elnyújtott early gamekkel (=15-20 percig kevés harc és esemény többnyire). Ráadásul a VB idejére készített játék patch további nerfeket (hős gyengítéseket és sebzés csökkentést) hozott, így a kettő egyvelegeként egy meccsen legalább lehet a megszokottól eltérő hosszúság. Az átlag játékidő ~25-30p, de nem ritka az 50+ perces meccsek sem. Szerintem könnyedén lehet erre precedens, akár nem is egy.

A “B” csoport konkrétan a lehető leglassabb és passzívabb, “late-game” csapatok négyesét adja.

A lassú és kiélezett meccsek sokszor odáig torkolhatnak, hogy még a vezető pozícióban lévő csapat sem tud mit kezdeni a pályán és kénytelen újabb és újabb erőforrásokra várni. Na ilyenkor jöhet képbe a 20. perctől éledő Baron, ami 7 percenként éled újra. Ez is egy hosszú mérkőzést igényel, de ennek nagyobb a befolyása a végső kimenetelre is. A tét óriási minden meccsen, így sokszor szerintem duplán biztosra akar majd menni egy-egy csapat, ami egyébként egy helytelen taktikai döntés, de ezt sokszor nem tudják ezek a csapatok (főként a Play-in kvalifikációban résztvevőknél) felismerni és “rosszul” döntenek ezekben az izzasztó pillanatokban.

A 4 Baronra kicsi az esély, de nem ennyire, ahogy ez a szorzó ezt mutatja. Reálisan egy 1,90 körüli értéket mondanék szakmai szemmel megközelítve.

Végeredmény: az Isurus – Detonation mérkőzésen 4 Baront is leöltek => A tipp NYERT!

error: Ez a tartalom szerzői jog által védett!