FAQ: Baseball, MLB.

Indoklás: az Amerikai Ligát megnyerő Houston hazai pályán kezdi meg a rájátszást a Wild Card körből érkező Tampa Bay ellen. Az Astros simán nyerte az alapszakaszt, míg a Tampa foggal-körömmel küzdve érte el a második Wild Card helyet, ami után könnyedén léptek át az Oaklandon, így ők jutottak tovább a Divison Seriesbe.
Igazából ez egy nagyon könnyű kör lehet a Houstonnak, ugyanis a Rays “elégette” a legjobb dobóját, ugyanis Morton az Oakland ellen kezdett, így ma nem léphet pályára. A három nyert mérkőzésig tartó szériában az első két kört hazai pályán kezdi a Houston, így nagy eséllyel megnyerik ezt a kört. Ma este a liga egyik, ha nem a legjobb dobója lép ma a dombra a hazaiaknál Justin Verlander személyében. Verlander nyerte a legtöbb mérkőzést az alapszakaszban, illetve átlépte a 3000-es álomhatárt strikeoutok terén. 14 éve van a major ligában, ahol idén is jó eséllyel pályázott a legjobb dobónak járó díjra. Egész évben 2,58-as ERA mutatóval dolgozott, de ami ennél fontosabb, hogy hazai közönség előtt 10-4 a mérlege, míg a nappali mérkőzéseken 8-1 a győzelmek-vereségek száma. Verlander a legjobb dobójátékos, akit valaha láttam játszani. Vannak kiváló sztárok, mint Kershaw, vagy éppen deGrom, de Justin teljesen más szintet képvisel. Szeptemberben extra terhelést kért, hogy felpöröghessen a playaoffra, ugyanis tényleg annyira simán nyerték meg az alapszakaszt, hogy félő volt, hogy elkomolytalankodják a rájátszást (mint tette ezt tavaly a Tampa Bay Lightning az NHL-ben.) Szeptemberben 6 találkozón lépett pályára, 5 mérkőzést nyert meg, ami mellett 2,08-as ERA mutatót produkált. Ez azt jelenti, hogy 39 játékrész alatt csupán 9 futást adott fel, ami mellé 57 (!) strikeoutot jegyzett.
A Tampánál az a Tyler Glasnow lép ma pályára, aki bő 4 hónapot hagyott ki sérülés miatt, így csak szeptemberben tért vissza a dombra. Glasnow a hónapban 4 mérkőzésen lépett pályára, ahol 3 találkozón egyetlen futást sem adott fel, de árnyékolja a képet, hogy összesen csak 12 inninget volt a pályán. Ezt figyelembe véve már nem olyan nagy teljesítmény ez. Glasnow nem 100%-os, várhatóan ma sem lesz 4-5 inningnél többet a pályán. A Rays bullpen meg egy vicc, rommá fogják őket ütni.
Hazai pálya, liga legerősebb offense, Verlander kezdése. Egyszerűen minden a hazaiak sikere mellett szól. Nálam ez nagyon sima hazai győzelem.

Végeredmény: 6-2 => A tipp NYERT!

error: Ez a tartalom szerzői jog által védett!