FAQ: Labdarúgás,Skót Premiership. A tipp értelmezése, hogy a Hibernian legalább döntetlent ér el, 1 gólos vereségük esetén a tét visszajár.

Indoklás:
Jó kis meccs alakulhat ki ebből a derbiből hiszen a hazai együttesnek még égető szüksége van a pontokra mivel a jelenlegi 6.helyük közel sem biztos a felsőházat nézve, annak köszönhetően, hogy a St.Johnstone és a Motherwell is lőtávolságban vannak a zöldektől.
Hazai pályán masszív az együttes és sorra hinti a gólokat így hát a 13 meccsen 23 lőtt gól úgy gondolom szépen mutat viszont a csapat pont a védelme miatt nem érhet el igazán áttörő eredményt mivel rengeteg gólt kapnak és 28 meccsen a 31 kapitulálás magas számnak számít ha az elit Celtic vagy Rangers együttesét vesszük alapul.
A vendégek félelmetes szezont futnak Steven Gerrarddal és szerintem még mindig nem engedték el az 1.helyet az alapszakaszt nézve hiszen 8 pontra vannak és még találkoznak a Celticcel is akik holnap az Abeerdennel randiznak ami szintén nem lesz nekik egy könnyű falat..potenciális lehetőségük tehát még van az 1.helyre, de félig azért vissza is nézni kell a csapatnak mert több hiba esetén még a végén 3. is lehet a csapat.(persze a realitás azt diktálja hogy se előre se hátra nem mozdul már ez a csapat).
A sérültek továbbra is ugyanazok mindkét oldalon akik eddig is voltak így hát befolyásoló tényezőként e tekintetben senkit nem tudok számításba venni.
Játszottak idén már nagy meccset a csapatok, de tavaly az az 5-5 szerintem senki számára nem felejthető.
Szoros meccs és végül pont osztozkodás.
Tippem 2-2

Végeredmény: 1-1 => A tipp NYERT!