FAQ: ATP Houston.

Daniel Elahi Galan Riveros (241.) egészen váratlanul, de negyeddöntőbe verekedte magát ezen a tornán, ami egyébként élete legnagyobb eredménye. Nagyon elkapta a flow-t most, úgyhogy szerintem érdemes lehet vele tartani. Már a kvalikban is elég jól játszott, a főtáblán a 2. körben pedig a torna kétszeres bajnokát és egyben címvédőjét, Johnsont is kiejtette elég meggyőző játékkal. Ez még akkor is szép eredmény, ha tudjuk, hogy az amerikai közel sincs élete formájában… A kolumbiai amúgy 3-szor vesztette el ezen a 4 meccsen az adogatását, ami extrán jónak számít, Johnson ellen például 70% felett hozta a pontokat 1. és 2.-ból is.
Jordan Thompsont (67.) már az előző kanyarban is veretni akartam Giraldóval, de azt megúszta. Igazából 6-4, 3-1-hez volt 3 labdája, de onnan elbukta a végül tb-ben, óriási előnyt adott le tehát, majd a döntőszettben 5-3-ra is vezetett, ahol 30-0-je volt, tehát 1 pontra volt attól, hogy 3 meccslabdája legyen, de természetesen ezt az előnyét is elherdálta, az utolsó pár játékra pedig szerintem nem maradt már ereje, hiszen elkezdte izomból verdesni a labdákat, ami kicsit sem az ő játéka, így aztán onnantól kezdve nemhogy játékot, de pontot is alig nyert. Kurva anyáztam is magamban rendesen, hiszen én direkt fennmaradtam megnézni a meccset, ami amúgy 3 órán keresztül tartott, ottani idő szerint nagyjából éjfélkor fejezték tehát be ezt az iszapbírkózást, ami amúgy felért szerintem vagy 4 órányi játékkal is, hiszen 10 ütés alatti labdamenet nem igen volt, mivel komoly fegyvere egyiknek sem volt a pontok befejezésére.
Szerintem már csak azért is érdemes Galan Riverosszal tartanunk, mert egyszerűen nehéz elképzelni, hogy ilyen hosszú meccs után, ennyire rövid idő alatt 100%-ig regenerálódjon az aussie, mert pechjére már a torna azon szakaszában tartunk, amikor nincs 1 nap pihenőjük a fiúknak. A hosszú labdamenetekbe amúgy rendre ő hibázott bele, néha az adogatása (illetve szerva-röpte) kihúzta a csávából, de azért az jól látszik, hogy a salak nem az ő terepe, még ha ez egy gyorsabb fajta is. Ha van esze a kolumbiainak, akkor sokat fog pörgetni, mert Thompsonnak már az előző meccsen is igencsak meggyűlt a baja a magasra pattanó labdákkal, amikből nem tud gyorsítani, az alapvonal-háborúban meg egy salakpatkesznak jobbnak kell lennie a bajszos gyereknél. 50-50 meccsnek érzem kb., value.

Végeredmény: 2-1 (6-1,4-6,6-4) => A tipp NYERT!