FAQ: ATP Róma.

Indoklás: meglátjuk, Nikoloz Basilashvili (18.) milyen lábbal kelt fel ma, nagyban függ majd ettől a mai teljesítményének minősége. Éppen ezért nem szabad egyébként a srácra 1,90-2-es odds alatt fogadni szinte semmilyen körülmények között, hiszen eléggé lutri a dolog. Tavaly nagyon nagy évet ment, behúzta első ATP-tornáját Hamburgban, később Pekingben a másodikat is, amit én soha nem tudtam volna elképzelni róla, mentálisan annyira gyenge. Azóta ez valamelyest változott, de még mindig nagyon hangulatfüggő. Tavaly tehát az év második felében top teniszt játszott, idén viszont egyelőre ez eléggé gyenge teljesítmény. A salakszezonban is eddig csupán 2-3-as mérleggel áll, bár nem arról volt szó igazából egyik vereségnél sem, hogy agyonverték volna. Fucsovics ellen kapott ki MC-ben, akivel nincs túl fényes H2H statja, Budapesten a később döntős Györe Laci ellen kapott ki 3-ban, Madridban Tiafoe-tól kapott ki 3-ban…
Laslo Djere (32.) először indul Rómában, róla rengeteget írtam már az elmúlt napokban, hetekben. Madridban nagyon jól játszott, Lajovicot és Delpót is kiejtette, Cilic ellen is vezetett, szett- és breakelőnyben volt, a duplabreakhez volt NÉGY labdája, s onnan képes volt elbukni a meccset. Én már ki is pipáltam a tippet ennél az állásnál amúgy, ne akarjátok megtudni, mennyire felkúrt, hogy egy kvázi nyertes tippem ment el végül (a múlthéten sokadjára már…)… Persze amúgy ettől függetlenül úgy tűnik, erős gyerek fejben ez a Laci, meg sokkal stabilabban is játszik, de szerintem egy olyan top20-as játékos ellen, mint Basilashvili 1,50-1-60-okkal adni nem szabadna, pláne egy olyan típusú játékos ellen, mint a grúz, aki ellen nem igazán Lacin múlik a dolog.
Játszottak ugye nemrég a Hungarian Openen, ott 3-ban nyert a vajdasági magyar, de nem sokon múlt. Basilashvilinek volt 10 BP-je, de csak 2-t tudott kihasználni, míg Lacinak volt 6 lehetősége, amiből 3-at csinált meg. Ennyi, mindössze 1 break döntött a javára. Ha jó napot fog ki az első számú grúz teniszező, akkor szó szerint lelőheti a pályáról Györét. Majdnem 50-50 meccs.

Végeredmény: 2-0 (7-5,6-4) => A tipp NYERT!

error: Ez a tartalom szerzői jog által védett!