FAQ: ATP Róma – selejtező.

Indoklás: nos, Filippo Baldira (158.) már volt idén fogadásunk, hol nyerettük, hol verettük. Az olasz leginkább challengereken jeleskedik egyelőre, amit tavaly pályafutása első ilyen tornagyőzelmével ünnepelt év végén. Ezen a szinten igencsak ismerős arcokat sikerült már megvernie. Domingues, Vanni, Monteiro, Moroni, Coppejans, Londero, Travaglia, Robredo, Trungelliti, Bonzi, Humbert, Marchenko, Halys. A teljesség igénye nélkül. Mondjuk idén eddig nem igazán találta meg a tavalyi önmagát, a legtöbb tornán 1-2 kört ment, majd kihullott. Bár nem is volt azért egyszerű dolga, hiszen sokat volt sérült. Mint ahogy például 2 hete Estorilban is lábsérülése volt, így a kvali 2. körében szinte garantálható volt, hogy a portugál Domingues ki fogja csapni. Úgy is lett. Végül ugyan LL-ként felkerült a főtáblára, ott pedig Cuevas az 1. szettben oktatta, a 2.-ban viszont szorosabb volt azért a dolog, nem mondom, hogy valami nagyon reális esélye volt megnyerni, de azért a 7-5-ös eredmény szerintem sokat elárul. Igazából karrierje legjobb hetét pont 1 éve ilyenkor fogta ki, amikor a római kvaliban megverte Fucsónkat (6-7-es oddson), majd GGL-t (5-ös odds), végül a főtábla 1. körében Basilashvilitől kapott ki 3-ban, szóval ez is igencsak szép eredmény. Úgy tűnhet, Estoril óta semmit nem csinált a faszi, de azért ez nem így vagy, hiszen azért is meg kellett harcolnia, hogy a kvaliba WC-t kapjon. A pre-kvali 1. kiemeltjeként a 3. körben csatlakozott a küzdelmekhez, ezt a kört sikerrel vette, viszont a negyeddöntőben meglepetésre(?) Jacopo Berrettinitől kikapott 3-ban. Azért én ezt nem érzem olyan hatalmas meglepinek, hiszen Matteo öccséről van szó, én pedig már láttam nem egyszer játszani, nincs rossz keze, szerintem előbb-utóbb ő is be fog robbanni a legjobbak közé… Meccslabdája is volt Baldinak, szóval nem sokon múlt amúgy. Az elődöntőben Brancaccio ki sem állt ellene, a döntőben pedig Balzeranit sikerült verni 3-ban.
Martin Klizan (61.), ha kizárólag a teniszét nézzük, egyértelműen jobb Baldinál, viszont nála nem lehet csak a teniszére fókuszálni, fejben ugyanis nincs előrébb egy Paire-nél vagy Kergénél. Pillanatok alatt képes szinte a semmitől atomjaira hullani, olyankor pedig isten óvja a labdaszedőket, a műholdokat az űrben. Eddig ő is olyan retek évet fut, mint Baldi, 1-2 köröket megy, aztán kiesik, és csakúgy, mint az olasz, ő is sérülésekkel bajlódott. Legutóbb Madridban a kvalit sikeresen vette, bár Gulbist és Mannarinót manapság megverni nem egy óriási kihívás, de azért ne vegyük el tőle ezt a kis sikert. Ami ezután következett Cilic ellen a főtáblán, az tipikus Klizan-produkció volt. DSZ 6-5-re megy Klizan, Cilic szervál a meccsben maradásért. Fogadóként 4 meccslabdát harcol ki magának a szebb napokat is látott horvát ellen, azonban ahogy az nála lenni szokott, egyiket sem használja ki, majd a tb-ben kap egy 7-0-t. Well done, fiam. Nagy kérdés, hogy egy ilyen vereség most megint csak milyen hatással lesz rá… Az biztos, hogy ahol pontokat kellett volna védeni a idén a tavaszi európai salakszezon során, nem sikerült, marad az RG. Mindössze 2-szer indult itt pályafutása során, mindkettőt elvesztette.
Láttam már annyi Baldi meccset, hogy tudjam, főleg hazai pályán nagyon nehéz őt megverni, szinte akárki is legyen az ellenfél. Idén nem ment neki valami jól eddig, ha itt nem, hát sehol nem fog új erőre kapni. Ráadásul ugye a pre-kvalik miatt neki már volt lehetősége élesben is játszani a pályákon, a körülmények tehát egyáltalán nem lesznek újak, sőt! Klizan pontosan egy olyan ellenfél, akivel szemben, ha teszed a dolgod, párszor úgyis esélyed lesz. Kérdés, ezeket az esélyeket majd meg tudja-e ragadni az olasz fiú. Tulajdonképpen ez lesz az egyik főmeccs a mai programban, sok olasz szurkoló látogat majd ki, akik mind neki fognak szurkolni az agyilag zokni Klizan ellenében. Nem rosszak az esélyei Baldinak.

Végeredmény: 2-0 (6-3,6-1) => A tipp NYERT!

error: Ez a tartalom szerzői jog által védett!