FAQ: Challenger Murcia.

Indoklás: Tegnap már nyerettem Carlos Alcaraz Garfiát (597.) Sakharov ellen, aki a bet365-nél 2,10-es underdogként nyitott, amire úgy tátottam a számat, mint egy pelikán, hiszen alapvetően tényleg egy noname senkinek tűnhet, de aki követi az alacsony ligás történéseket is, azok biztosan tisztában vannak ennek a 15 éves srácnak a kvalitásaival. Végül szinte minden irodánál egyébként 1,50 körül zárt, szóval óriási érték volt a tippben, pláne, hogy 2-ben nyert a fiú. A srác tavaly, 14 évesen egyébként képes volt egy ITF-en Gaio (korábbi 150. körüli) ellen szettet nyerni, végül döntőszett tb-ben azonban elvérzett, de ahhoz képest, hogy 15-ös odds körül adták a kis gyereket, nem rossz. Ezenfelül idén egy ITF-en Lopez San Martint verte 5-6-os odds körül, aki azokban a berkekben jó névnek számít. Tudása alapján most már azért kezd egyre több embernek egyértelmű lenni, hogy a srác már most 15 évesen is challengerekre való, Alicantében az olasz 17 éves ifjú tehetséget, Sinnert verte 4-5-ös oddson, majd a veterán Rosol ellen is szettet nyert. Itt eddig ugye Sakharovot verte nagyon jó kis játékkal. Nem mellesleg az edzője egy bizonyos Juan Carlos Ferrero, aki korábbi világelső spanyol teniszező, a 2003-as Roland Garros-bajnok, szóval igencsak jó kezekben van, és ez is csak azt jelzi, hogy nem egy átlagos 15 éves tiniről beszélünk…
Nem kapott könnyű ellenfelet, az tény, hiszen Pedro Martinez Portero (140.) sem egy ügyetlen srác. A nagyjából 2 hét múlva 22 éves srácnak tavaly sikerült élete első challenger tornáját megnyernie Bastadban, és hát ha megnézzük, challenger szinten elég hangzatos neveket vert már meg a nem túl hosszú pályafutása során. Nagyon komoly 2 héten van túl, hiszen Marbellában elődöntőzött, ahol verte GGL-t és Vesely-t is, majd Paire ellen vérzett el 3-ban, ezután pedig rögtön Alicante felé vette az irányt, ahol is a döntőbe jutott és csak a marbellai bajnok, Andujar verte őt 3-ban. Pihenni tehát nem sok ideje volt mostanság és bár nagyon fiatal még, de azért a végtelenségig nem lehet húzni és előbb-utóbb be fog csúszni a vereség.
Nem jó hír PMP számára, hogy ez a meccs is egy fizikálisan rendkívül megterhelő mérkőzésnek ígérkezik, ahol sok ingyen pontot nem fog szerezni, mert azon felül, hogy CAG rendkívül jól védekezik az alapvonalról, kellően agresszív is, mindezt úgy, hogy keveset hibázik. Szinte vele együtt élt a közönség a Sakharov elleni meccsen, annyira jó volt nézni a srácot, tényleg lenyűgözően játszik már ilyen fiatalon is. Tudom, hogy nem lesz könnyű, de azt is tudom, hogy ez egy szorosabb meccs lehet, mint ahogy az oddsok mutatják, ami szimplán azért ilyen magas Alcarazra, mert még nagyon noname, összesen van 15 hivatalos meccse… Nyilván óriási elvárásaim nincsenek a tippel kapcsolatban, de én egy jó 30% esélyt adok neki a győzelemre.

Végeredmény: 2-0 (6-3,7-6) => A tipp NYERT!