FAQ: snooker, Tour Championship. Az opciót Unibetről ajánlom, és a mérkőzésen belül, a mérkőzés hendikep-további piacok fül alatt található. A tipp értelmezése, hogy a 9 nyert frame-ig tartó mérkőzésen Trump legalább 2 frame különbséggel nyer.

Indoklás: Yan Bingtao jó évet fut idén, megerősítette a helyét a top 20-ban, illetve sikeresen bejutott a Tour Championship küzdelmeibe. A 20 éves kínai játékos ma a háromszoros világbajnok Mark Selby ellen kezdi meg a tornát, és könnyen véget is érhet számára. Yan kínai, viszont a vírus miatt nem utazott haza, hanem Sheffieldben maradt. Saját elmondása szerint számítógépes játékokkal játszott, filmet nézett, illetve néha visszanézte egy-egy régebbi mérkőzését. Azt is elmondta, hogy nem sokat gyakorolt, ugyanis a szövetség nem látott sok esélyt a szezon megtartására, így Yan nem is készült úgy, ahogy kellett volna. Ezt mutatja az is, hogy a június eleji Champions Leauge tornán sem indult el Yan, így legutóbb márciusban volt posztó mellett, akkor is mindkét mérkőzését elveszítette. A Players Championshipen döntőbe jutott, ahol Judd Trump volt az ellenfele, de nagyon sima (10-4) vereséget szenvedett. Egyszerűen annyira rutinosak ezek a játékosok, hogy egy 17-19 frames mérkőzésen lehetetlen őket megverni 20 évesen.
Selbynek elég furcsa éve van, nem nagyon indult el versenyeken, ha igen, akkor elég hamar ki is bukott, viszont erre a tornára nagyon felszívta magát. A szezon elején a skót és az angol Opent is megnyerte, majd csak vergődött. A Champion of Champions keretein belül találkoztak utoljára a felek, akkor is hasonló esélyeket kaptak a bukiktól, viszont Selby egyértelmű (4-0) győzelmet aratott a rangos tornán. A két Open döntője is 17 frames volt, mint a mai találkozó, és ezeken a találkozókon szinte lehetetlen utolérni őt: Lisowski ellen 9-6, Gilbert ellen 1-9-re nyert a döntőben.
Ezen a tornán minden mérkőzés egy döntővel ér fel, a sportág krémje van itt. Selby 37 évesen 3 vb-t nyert meg, több ideje profi játékos, mint ahány éves mai ellenfele. Yan hiába ügyes, meg kínai, egyszerűen még rutintalan ilyen versenyeken, illetve bő 3 hónapja nem volt mérkőzése. Szerintem Selbynek ez ma nem lesz akadály, túl fogja magát lökni a következő fordulóba.

végeredmény: 9-6 => NYERT! 🙂