FAQ: Darts, Champions League.

Indoklás:

Van Gerwen elsöpörte Andresont az útjából délután, simán verte a világranglista harmadik helyezettjét. 10-4 arányban nyert Gerwen úgy, hogy 0-2-vel indította a mérkőzést, majd megrázta magát, és zsinórban 5 leget húzott be. Egészen beteg, hogy mind a három csoportmérkőzésen 100 feletti átlagot dobott, illetve volt Anderson ellen egy 146-os kiszállója is. A 180-ak nem ültek neki, viszont nagyon sokat dobott a tripla 19-re, így nem meglepő, hogy 15 alkalommal volt 140+-os köre. Ami 14 leg alatt azt jelenti, hogy minden legben legalább egyszer dobott relatíve nagy kört.

Az elődöntőben Price várja, aki másodikként zárta a csoportját, de Gurney ellen pofás mérkőzést játszott. Ő is 100 feletti köröket dobott, de nagyon gyengén kiszállózott, még a 100-at sem érte el, 89 volt a legnagyobb kiszállója. Price hétról-hétre egyre jobb, de Gerwen mérlege ellene 13 győzelem és 1 döntetlen. Price nem ma fogja megverni a holland klasszist.

A döntőben vagy Wright, vagy Smith várja majd, ha továbbjut. Egyértelműen Wrighttól kell jobban félnie, de idén még nem volt olyan döntő, amit Gerwen ne nyert volna meg. Természetesen ez csak a pontszerző tornákra értetendő. Megnéztem mind a három mérkőzését, és nem látom azt, hogy bárki is fel tudná vele venni a versenyt. Nálam ő az abszolút favorit.

Végeredmény: Gerwen nyerte a tornát => A tipp NYERT!