FAQ: Baseball, MLB.

Indoklás: Cole Hamels első kezdésére készül a Cubs színeiben: a rutinos balkezes dobót június utolsó hetében cserélte el a Texas Rangers alakulata a nagyobb chicagói csapatba. Hamels több, mint 400 mérkőzésen szerepelt már a major ligában, így az ütők hatalmas része ellen dobott már, ráadásul elég jól is ment ez neki: karrierje során 162 győzelemnél tart már, illetve teljes karrierjét tekintve 3,38-as ERA mutatót produkál a volt elsőkörös játékos. Ebben a szezonban elég jól muzsikál, ugyanis 3,00 alatti ERA mutatóval rendelkezik, 99 inning alatt 97 strikeoutot dobott, míg a győzelmi mérlege 6-3. Az utolsó másfél hónapban 41 teljes játékrész alatt mindössze 11 futást szereztek ellene, illetve 37 játékost ejtett ki.
Gio González, a Brewers mai kezdője idén nagyon keveset játszott balhéi miatt a major ligában, így az alsóbb osztályokban kellett pályára lépnie. Idén mindössze 8 mérkőzésen lépett pályára, de május óta csak 2 mérkőzésen dobált. Gio hasonló számokat produkál, mint Hamels, amennyiben a strikeoutokat nézzük, de ha Gio kedvenc dobásfajtáját nézzük, akkor láthatjuk, hogy bővel a liga átlag van a teljesítménye, mind sebességben, mind pedig eredményességben: túl sok hibát vét, így átlagban csak 4-5 játékrészt tölt a pályán.
Nagyon magas a szorzó a Cubsra, szerintem teljesen indokolatlanul, ugyanis Gio abszolút nincsen ritmusban, míg Hamels elit játékosnak számít a ligában már évek óta. Kiváló mérkőzés kerekedhet ki az ütők miatt, de én mindenképp a hazai alakulatban bízok.

Végeredmény: 4-1 => A tipp NYERT!