Indoklás: Svájc kiesésére fogadunk az első elődöntőben.

Érdekes, hogy a fogadóirodák a próbák előtt biztos kiesőnek tartották, de a próbák után nagy mértékben megváltoztak az oddsok, annyira, hogy most már fogadási tippként is tudom ajánlani.

A „Stones” egy nagyon közepes szám, nagyon nagy mondanivalója nincsen. Egy testvérpár alkotja a Zibbz együttest, a lány énekel, a fiú dobol a produkcióban. Az énekesnő nagyon magabiztos, érdekes hangja van, amivel meg tudja színesíteni a produkciót, de még mindig nagyon középszerű az egész. Jól összeállt minden, a hangi adottságok egyértelműek, megvan a kémia, de nincs meg a továbbjutás.

Az első elődöntő mezőnye piszok erős. Nagyon sok biztos továbbjutó van, mint például Bulgária, Csehország, Észtország, Izrael és Ciprus. Már 5 hely elkelt. A második turnusban említeném meg, az osztrák, a görög és a belga számot, akik mint ország, és mint produkció is erősek, de nem 100% a továbbjutásuk, inkább csak 90%. Tehát már 9 továbbjutónál tartunk, és csak most érünk el a legsűrűbb részhez, a határvonal menti országokhoz. Azerbajdzsán eddig mindig szerepelt a döntőben, most is megvan rá az esélye. A finn produkció magában hordoz minden eurovíziós showelemet, ami könnyen a döntőbe juttathatja. Az örmény produkció hangilag nagyon rendben van, és szavazatokra is számíthat, így ő is előbb jut a döntőbe, mint Svájc. Mindezek mellett még Fehéroroszországot és Litvániát sem szabad teljesen leírni, valamint Horvátország és Albánia is becsúszhat a továbbjutok közé.

Egy szó, mint száz, sűrű az idei mezőny. Svájcnak nincsenek biztos „szavazó barátai”, akikre mindig számíthat, ezért sem tudom elképzelni, hogy ebből a sűrű mezőnyből továbbjutóként jöjjenek ki.

végeredmény: Svájc kiesett => a tipp NYERT! 🙂